Visul echipei Zâmbete în dar din cadrul organizației JCI Tg.Mureș, s-a împlinit! Echipa a organizat în perioada 23-25 august 2017 o Tabără de supraviețuire , destinată copiilor din casele de tip familial din Tg. Mureș, cât și din centrul de plasament Sf. Elisabeta din localitatea Glodeni, jud. Mureș. Timp de trei zile, douăzecișișapte de copii din trei centre diferite și-au petrecut timpul împreună, renunțând la tehnologie și la rutina zilnică. Cu toții știm că timpul petrecut în natură are un impact profund asupra creierului și comportamentului nostru, dezvoltă capacitatea de a fi atenți, creativitatea și capacitatea de a ne conecta cu alti oameni.Natura oferă atât un loc plăcut, cât și obiecte cu care copiii se pot juca și învăța. Aventura a început într-o zona muntoasă, minunată în apropierea localității Lăpușna din județul Mureș. Deoarece tema acestei tabere a fost Supraviețuirea în natură, prietenii noștri de la Adventure Life au fost alături de copii. Împreună au fost în drumeție prin pădure, unde au învățat să-și construiască un adăpost, să identifice hrana oferită de natură pentru situațiile extreme, au tras cu arcul, s-au relaxat în jurul focului de tabără făcut din lemne adunate de ei din pădure. Aici s-au redescoperit, și-au încercat limitele, au învățat ce înseamnă munca în echipă și importanța aproapelui. Un accent deosebit s-a pus pe relațiile interumane. Copiii s-au sprijinit, au colaborat, și-au dat seama despre importanța respectului, despre aprecierile pozitive și scoaterea în evidență a calităților celorlalți prin activitățile și jocurile pe care le-au derulat. O relație interumană adevărată presupune două lucruri: a aprecia similaritațile și a respecta diferențele. Obiectivul taberei a fost atins. Această acțiune a legat prietenii sincere și strânse. Sfârșitul taberei fiind unul emoționant, cu multe îmbrățișări calde, lacrimi de fericire, schimburi de haine, mesaje scrise pe tricouri și speranța că această tabără se va repeta. Bucuria , împlinirea și mulțumirea se citea pe chipurile copiilor.

Când cineva îti dă timpul său, îți dă o porție din viața sa pe care nu o va mai primi înapoi. Este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le poți primi.

Mulțumim celor care au făcut ca acest vis să devină realitate: Direcția Județeană de Tineret și Sport, Puiul de Crăiești, Restaurant Nivo, Florin Oroian cu fructe și legume și angajații OCPI MS prin contribuția lor financiară.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.