”PREVENȚIA CANCERULUI ÎN LUMEA FEMEII„

Este un eveniment creat din grija pentru sănătatea voastră și a noastră. Din convingerea că educația medicală este esențială în viață.

Știați că anual mor zeci de mii de mame, soții, fiice, surori, prietene, iubite din cauza cancerului? Știați că România e pe primul loc în Europa ca număr de cazuri de cancer de col uterin? Anual, doar în România, 3308 femei sunt diagnosticate cu acest tip de cancer și din păcate rata de mortalitate este una dintre cele mai ridicate. De ce? Pentru că pacientele sunt deseori depistate în stadii avansate ale bolii, întrucât simptomele inițiale nu sunt dintre cele mai specifice.

Suntem siguri însă că împreună putem schimba ceva! Știm că prevenția și o bună înțelegere a necesității de screening (examen PapaNicolau) sunt deosebit de importante pentru a reuși să evităm această patologie. Dieta, administrarea unor anumite medicamente, stilul de viață sunt numai câțiva dintre factorii care influențează apariția cancerului de col uterin. Factori pe care putem învăța să îi controlăm.

Pe 15 martie de la ora 12:00 vă invităm la Căminul Cultural din Ungheni pentru a afla mai multe despre ce înseamnă o bună prevenție, ce este bine de făcut și ce este de evitat, pentru a descoperi în ce măsură influențează încărcătura genetică această boală. Cum? Prin discuții libere, deschise atât despre cancerul de col uterin cât și despre cancerul de sân. În cadrul discuțiilor veți putea adresa întrebări specialiștilor prezenți.

Cu siguranță informațiile obținute vor fi un câștig pentru tine și pentru starea ta de sănătate!

Te așteptăm cu drag!