Zsolt: „Contează foarte mult și persoanele care fac parte deja din comunitate”

Székely Zsolt coordonează proiectul de public speaking și organizează ieșirile de fun meeting  în cadrul JCI Târgu Mureș. De asemenea, când poate se implică și în proiectul „Zâmbete in dar”, prin care li se oferă copiilor instituționalizați torturi de ziua lor de naștere.

În afara JCI, conduce o casă de oaspeți de lux și oferă consultanță hotelieră pentru cei care vor să deschidă un hotel sau au apartamente în regim hotelier. În plus, se ocupă și cu investițiile imobiliare, dar acolo momentan și-a pus planurile în stand-by.

Cum ai ales domeniile în care activezi?

Zsolt: Eram într-o perioadă în care trebuia să decid ce voi face pe viitor, așa ca mi-am dat demisia de la job-ul unde lucram, asta fiind în 2015, și împreună cu mama am decis să facem casa de oaspeți,  pe care am deschis-o în ianuarie 2016. Acum am ajuns din nou într-un punct în care trebuie să luăm niște decizii și oarecum nu mai rentează să menținem activitatea, în sensul în care credem că putem mai bine și atunci eu o sa iau pe alt drum, iar mama se va ocupa în continuare de o altă afacere de a ei numită Tetha Healing.

Cum ai aflat de JCI?

Zsolt: De JCI am aflat în 2013, tocmai prin prisma unor proiecte de public speaking organizate de ei, am participat la ele, mi-au plăcut foarte mult, drept pentru care am și ales să fiu PM pe proiectul de Public Speaking.

Au fost perioade în care te-ai gândit să renunți la voluntariat?

Zsolt: Au fost, chiar recente pentru că exista posibilitatea de a pleca din țară. Dar doar strict din acest motiv m-am gândit, nu există alte motive.

Cum te ajuta și cu ce te ajuta faptul ca te implici in JCI?

Zsolt: Mă ajută pentru că facilitează procesul de creare a unor conexiuni cu oameni importanți, cei care sunt în poziții cheie, oameni din diferite domenii.

Pentru ce categorie de beneficiari ți-e greu să spui nu?

Zsolt: Nu prea există categorii pentru care spun nu, dar dacă se întâmplă atunci înseamnă ca am luat în calcul toate detaliile proiectului.

Care a fost cel mai dificil moment ca PM?

Zsolt: Când a trebuit să iau o decizie cu privire la proiectul de Public Speaking and Debate și, anume, să renunț la partea de debate.

Care sunt criteriile după care ai alege acum o organizație în cadrul căreia să faci voluntariat?

Zsolt: Cred că în primul rând as căuta pe internet ceva care să fie pe gustul meu, pe de altă parte activitățile pe care le desfășoară comunitatea ar trebui să-mi trezească interesul, dacă nu se întâmplă acest lucru, atunci clar nu mă implic. În același timp, contează foarte mult și persoanele care fac parte deja din comunitate.