In data de 22.03.2017 JCI Târgu Mureș în colaborare cu Administrația Bazinală de Apă Mureș reprezentatată de dl Călin Fokt au marcat Ziua Mondială a Apei în cadrul Săptămânii Internaționale a Serviciilor Comunitare printr-o activitate de conștientizare asupra consumului irațional a resursei naturale APA, reducerea poluării acesteia și importanța apei în natură.

Participanți în cadrul proiectului și beneficiari ai informațiilor au fost copiii claselor a-II-a și a-III-a a Gimnaziului Dacia și a școlii nr 18 din Târgu Mureș, precum și copiii centrului de plasament Kiwi.

Elevii și-au exprimat entuziasmul  prin numeroasele întrebări adresate dlui Fokt și mânuțele ridicate. Aflând povestea peștișorului Ovi, copiii au hotărât că vor să păstreze apa curată pentru ca Ovi să fie fericit. Proiecția sumbra a viitorului cu rezerve insuficiente de apă dulce i-a impresionat atât pe copii ce au prins o mimică serioasă, dar ne-a îngrijorat și pe noi, cei mari, participanți la oră.

Fiind numiți președinți și prim miniștrii pentru o zi, copiii și-au luat foarte în serios rolul și au propus măsuri pentru reducerea poluării apelor.

Scopul nostru ca și adulți, care influențăm prin comportamentul și acțiunile noastre viitorul planetei, și datoria morală față de mediul înconjurător și resurse este să ducem la conștientizarea comunității a efectelor consumului nerațional , să contribuim la schimbarea obiceiurilor de consum a resurselor naturale și educarea comunității pt reciclarea selectivă. În acest sens noi JCI Târgu Mureș am început o serie de activități in cadrul comunității târgumureșene.

                                                                                                Reprezentant JCI Manager de Proiect Nicoleta Simion

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.