I Love My Health

I Love My Health

„Prima bogăție este sănătatea” – Ralph Waldo Emerson

Ai grijă de sănătatea ta? Cât de mulțumit ești de stilul tău de viață? Consideri că este loc de mai bine?

Noi considerăm că avem multe de îmbunătățit și de învățat despre cum să avem grijă de sănătatea noastră.
Tocmai din acest motiv organizăm proiectul ”I love my health!”

Prin ce ne diferențiem?

I love my health este un proiect marca JCI Târgu-Mureș care urmărește sensibilizarea comunității privind importanța propriilor alegeri în menținerea sănătății.

Inițiat în 2015, proiectul I love my Health s-a desfășurat anual sub forma unor conferințe adresate tuturor celor interesați să primească sfaturi practice și ușor de aplicat legate de adoptarea unui stil de viață sănătos direct de la nutriționiști, dermatologi,  sportivi de performanță, psihologi sau experți din domeniul cosmeticii.

În cadrul fiecărui eveniment, participanții au avut ocazia de a învăța ce înseamnă o nutriție sănătoasă și echilibrată, ce exerciții fizice sunt recomandate, cum pot renunța la obiceiurile nesănătoase, dar și noțiuni legate de sănătatea pielii.

Începând cu anul 2018, proiectul și-a îndreptat atenția spre un domeniu care reprezintă o preocupare crescândă printre consumatorii români – consumul de produse naturale, sănătoase. Având intenția de a promova micii producători locali mureșeni, am dezvoltat astfel  programe de informare a comunității asupra importanței unei alimentații sănătoase.

Pentru 2021, ținând cont de contextul epidemiologic global și de implicațiile pandemiei COVID19 asupra sănătății fizice și psihice, ne dorim să punem accentul pe promovarea unei informări corecte și responsabile, prin colaborarea cu profesioniști din domeniul medical. Scopul nostru este de a îmbunătăți cunoștințele și calitatea educației sanitare în rândul comunității.

Astfel, obiectivele propuse pentru acest an sunt:

  • educarea, sensibilizarea și responsabilizarea comunității pe teme de actualitate din domeniul sănătății
  • încurajarea și facilitarea accesului la o informare medicală corectă, din surse avizate
  • promovarea unui stil de viață sănătos
  • creșterea încrederii populației în personalul medical și implicit a responsivității la măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor

Activitățile de informare și educare vor fi structurate pe mai multe planuri:

  • campanii de informare online/media (postări informative/de awareness, webinarii), derulate pe tot parcursul anului.
  • evenimente desfășurate fizic (conferințe, cursuri) pe teme alese după o analiză prealabilă atât a domeniilor de interes, cât și a celor unde cunoștințele sunt insuficiente
  • posibile campanii de fundraising asociate acțiunilor de informare

În acest sens, lunile februarie și martie vor fi dedicate acțiunilor de informare pe tema vaccinării împotriva COVID19.

Puteți urmări postările din cadrul campaniei de de informare, accesând pagina de Facebook JCI Tg. Mureș.

În data de 11 iulie 2021, voluntarii de la Crucea Roșie Filiala Mureș au fost alături de membrii JCI Târgu Mureș, facilitând Cursul de Prim Ajutor, în cadrul căruia participanții au avut ocazia să afle cum se acordă primul ajutor în diverse urgențe medicale, care sunt măsurile care trebuie aplicate în cazul producerii unor leziuni, și, poate cel mai important, să exerseze manevrele protocolului de resuscitare. La final, colegii noștri au obținut și un certificat care să ateste competențele dobândite, iar organizației i-a fost acordată o diplomă, în semn de recunoștință pentru susținerea campaniei de luptă împotriva COVID-19.