Food Waste Combat

Proiectul Food Waste Combat este un proiect demarat în cadrul platformei JCI am Responsible și are ca scop reducerea risipei alimentare la nivel local în cadrul comunității mureșene. Se dorește ca acest scop să fie relizat prin informarea comunității asupra importanței și dimensiunii fenomenului de risipă alimentară, atât la nivel local cât și global, precum și prin educarea acesteia în ceea ce privește modalitățile de gstionare și diminuare a fenomenului de risipă alimentară.

Acest proiect a început prin efectuarea unui sondaj de opinie la nivel local, al cărui scop a fost identificarea obiceiurilor târgu-mureșenilor, cunoașterea cauzelor generatoare de risipă alimentară și stabilirea unui punct de pornire în lupta cu risipa alimentară!

Aprilie/Mai 2016 Coșulețul iepurașului de paște

După cum bine știm, fenomenul de risipă alimentară tinde să fie amplificat în perioada sărbătorilor. Fiecare dintre noi poate face ceva în sensul conștientizării și prevenirii acestuia. Echipa noastră a considerat că sărbătorile Pascale pot fi un momentul potrivit pentru a încerca să combatem risipa alimentară cu un scop caritabil. Astfel, în colaborare cu Asociația Sfânta Elisabeta din Târgu-Mureș, atât în perioada 21 martie – 6 mai, cât și în restul anului, vă invităm să donați surplusul de alimente la centrul de colectare și distribuție situat pe str. Milcovului, nr. 8, Tg. Mureș, telefon: 0745-642.914. Alimentele colectate vor fi distribuite persoanelor nevoiașe din județul Mureș.

Decembrie 2015 Food Waste Combat în școli

În Decembrie 2015 echipa Food Waste Combat a încheiat un parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie Tg. Mureș care să faciliteze procesul de informare a comunității referitor la fenomenul de risipă alimentară. Cu sprijinul studenților din anul II de la Disciplina de Nutriție și Dietetică s-a desfășurat o acțiune de informare și educare, atât în ceea ce privește risipa alimentară cât și referitor la alte aspecte despre alimentație, igiena corespunzătoare și consumul de apă, a copiilor din clasele I-IV și grădiniță. Toate aceste informații au fost, bineînțeles, transmise prin metode didactice corespunzătoare vârstei. La finalul cursurilor copiii au primit din parte organizației JCI Târgu Mureș un premiu simbolic, un semn de carte, care să le aducă aminte să nu fie risipitori când vine vorba despre mâncare.

Octombrie 2015 Food Waste Combat la Conferința Națională de Nutriție Sportivă

Food Waste Combat a participat în data de 29 octombrie 2015 la Conferința Națională de Nutriție Sportivă Târgu-Mureș. În cadrul acestei conferințe s-au prezentat pentru prima dată rezultatele sondajului desfășurat în luna septembrie a anului 2015, s-au prezentat prioritățile pentru următoarea perioadă și s-au dezbătut subiecte precum legislația în vigoare privind risipa alimentară și ce soluții sunt în momentul de față pentru combaterea acestui fenomen.

Food Waste Combat ppt 29 oct 2015