La doar 29 de ani, Victor Daniel Pop este un cunoscut artist şi coregraf internaţional. S-a născut în inima Transilvaniei într-un oraș cultural, Tg. Mureș. Încă din liceu și-a descoperit pasiunea pentru dans și teatru pe care a cultivat-o, câștigând numeroase premii încă de atunci. Este absolvent al Colegiului Național Unirea – Tg. Mureș, iar după examenul de maturitate a hotărât să-și urmeze visul, acela de a deveni coregraf, plecând în Argentina la Buenos Aires unde studiază dansul modern și music hall la Institutul de dansuri și arte Reina Reech, Buenos Aires, Argentina. Din dorința de a evolua și a se dezvolta atât intelectual cât și spiritual, vrând să aducă valoare lumii, și-a urmărit pasiunea și pentru dansul contemporan. Pleacă la Paris unde studiază dansul contemporan la Conservatorul regional Boulogne Billancourt, Paris, Franța. A participat la o mulțime de workshopuri coregrafice care au avut impact deosebit în dezvoltarea carierei sale. Este stabilit la Paris și este vorbitor de limba engleză, franceză și spaniolă.

A interpretat o mulțime de roluri atât principale cât și secundare, colaborând cu mari coregrafi ai scenei naționale și internaționale. Ar fi păcat să nu amintim câteva spectacole la care a luat parte, activitatea și participarea lui în spectacole fiind foarte bogată:

  • Orphee, les jourss heureux (coregrafie : Gigi Căciuleanu) Paris;
  • Light (coregrafia: Alice Valentin) Karma Dance Project, Paris;
  • Pauline(coregrafia: Catherine Cadol) Campania Ephata, Normandia;
  • Buni(coregrafia Daniel Pop, solo) Argentina, Brazilia, România, Franța;
  • Vivaldi și anotimpurile(coregrafia Gigi Căciuleanu) Târgu- Mureș, Alba Iulia, Constanța, București;
  • Musical – Coup de soleil (coregrafia și regia: Magali Dahan); și multe alte spectacole.

Abordarea lui estetică îi permite dezvoltarea unei cariere pluri disciplinare căutând mereu simbioza artelor. Diversitatea culturală și religioasă, proiectele sociale și afirmările cultural – politice sunt subiecte și surse de inspirație pentru cariera sa de dansator – interpret, coregraf și conceptualist de evenimente socio – cultural – artistice.

Dansul e un mod de viața, iar dorința de a transmite emoție publicului prin fiecare spectacol pe care-l pregătește cu foarte multă pasiune și dăruire îl face să renască ca ”pasărea phoenix”.

Mulțumim Direcției Județene de Sport și Tineret pentru sprijinul financiar acordat acestui proiect!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.