Daniel Baratosi este unul dintre candidații de anul acesta la ediția TOYP. Încă de la o vârstă fragedă a fost pasionat de șah, mai exact de la vârsta de 4 ani. A muncit timp de 8 ani, 7 zile din 7, ca să poată obține prima lui medalie de aur în acest sport. El este și unul dintre cei mai tineri români care se poate mândri cu titlul de Maestru Internațional de șah.

Pentru a reuși o asemenea performanță, a fost nevoie de multă muncă, răbdare și, nu în ultimul rând, sacrificii materiale și sufletești. Aceste lucruri, însă, nu l-au descurajat, ci l-au determinat și mai mult să obțină rezultate remarcabile în acest domeniu. Daniel are în palmaresul său 4 titluri de campion național și tot atâtea titluri de vicecampion național de șah individual, la categoriile de vârstă sub 12-20 de ani, începând cu anul 1999. Titlul de Maestru Internațional l-a obținut în 2011, în urma Congresului Federației Internaționale de Șah, care s-a desfășurat la Al Ain, Emiratele Arabe Unite.

După obținerea titlului de Maestru Internațional, a adunat și o experiență de peste 5 ani în domeniul antrenoriatului, în prezent lucrând cu mai mulți copii de perspectivă, în particular și pe internet, iar printre elevii săi se numără campioni naționali la categoriile lor de vârstă, un campion mondial școlar din Reghin și mai mulți medaliați la campionate naționale individuale și pe echipe. Are elevi din Satu-Mare, Alexandria, Galați, Iași, Sighetu Marmației, Târgu Mureș, București, Cluj, Arad, Ungaria, Anglia.

„Viaţa jucătorului de şah este una plină de satisfacţii, dar şi de invidii. Depăşirea obstacolelor depinde, de multe ori, de pregătirea mentală a jucătorului. Dacă eşti instruit bine, poţi ajunge maestru internaţional la şah. Uneori câştigi, alteori înveţi!”, spune Daniel.

Mulțumim Direcției Județene de Sport și Tineret pentru sprijinul financiar acordat acestui proiect!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.