În 15 martie am avut prima oră de educație emoțională prin joacă la centrul de plasament al Asociației Sf. Elisabeta din Glodeni. Am început, astfel, Atelierele de Educație, o serie de activități săptămânale de educație non-formală, un parteneriat între echipa Zâmbete în Dar a JCI Târgu Mureș și Asociația Laboratorul de Educație.

Principalul obiectiv este să reducem nivelul de impulsivitate și violență atât verbală cât și fizică din rândul copiilor, să-i învățăm să-și identifice și controleze emoțiile, astfel încât să devină adulți conștienți de cine sunt ei înșiși, să descopere care e potențialul lor și cum pot contribui, la rândul lor, în societatea și lumea în care trăiesc.

Cei 19 copii aflați în centru în acest moment ne-au primit cam intrigați și temători să nu primească vreo temă grea. Cu greu am reușit să îi împărțim pe 3 grupe de vârstă pentru a face activitățile specifice fiecărui grup: 6-11 ani, 12-13 ani și 14-18 ani, iar tematica primului atelier a fost comunicarea. Spre bucuria noastră, toți copiii au fost curioși să participe la jocurile noastre mai devreme sau mai târziu, și ne-am distrat pe cinste, chiar dacă am avut și provocări mari pe parcurs, cu unii dintre ei. Am plecat acasă obosiți, storși de energie, dar foarte mulțumiți și recunoscători pentru că am început cu dreptul acest proiect.

Atelierele 2 și 3 din luna martie s-au desfășurat în următoarele 2 săptămâni, cam în același ritm, cu mențiunea că majoritatea copiilor ne așteptau cu entuziasm și cu multe detalii în minte de la atelierul precedent.

Suntem recunoscători tuturor membrilor Asociației Laboratorul de Educație, care pregătesc ateliere specifice fiecărei grupe de vârstă, pentru fiecare săptămână nouă: Carmen Todoran, Elena Inceu, Viviana Marton, Teodora Martiniuc și Ioan Cătălin Șerban, precum și voluntarilor JCI Târgu Mureș care asigură transportul și asistența la activități: Anca Branovici, Ana Pogăcean, Adina Bucur, Alexandra Botoș, Roxana Todoran, Oana Moldovan, Ioana Dumitru și Marius Giurgiu.

Dar munca și entuziasmul nostru nu au rămas neobservate: Fundația Wanna Help din Olanda sprijină prin donații activitățile noastre, acoperind până în acest moment două luni de ateliere cu copiii din Glodeni, iar pe plan local, compania recent listată la bursă Aages SA a hotărât să acopere costurile pentru încă o lună de educație emoțională. Le mulțumim pentru implicare!

În weekendul trecut am înscris proiectul nostru și la Swimathon Mureș, iar de acum începem să formăm echipa de înotători pentru competiția cu strângere de fonduri din data de 10 iunie.

Vă așteptăm în echipa noastră de înotători cu brațele deschise, să sprijinim împreună viitorul copiilor din Glodeni.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.