Pages Navigation Menu

Zâmbete în Dar


Zâmbete în Dar

 

Proiectul Zâmbete în Dar a fost inclus în cadrul platformei de proiecte JCI Târgu Mureș în toamna anului 2015. În prezent obiectivul lui principal este să obțină și să direcționeze resursele obținute către centrele sociale de copii din comunitatea Mureşeană. De asemenea, proiectul se focalizează şi pe integrarea copiilor din centrele de plasament în societate şi dezvoltarea personală a acestora prin implicarea în workshopuri, excursii şi alte activităţi la care ei nu au acces datorită situației sociale. Inclusă în cadrul proiectului Zâmbete în Dar momentan este doar Asociația Sfânta Elisabeta din Glodeni dar proiectul este planificat astfel încât cu timpul să înglobeze și alte centre de plasament din zona orașului Târgu Mureș.

August 2016 Zâmbete în Dar pe Farfurie

 

În luna august am organizat un eveniment destinat tinerilor din centre de plasament, care la vârsta de 20 de ani vor ieși din sistem. În cadrul cursului au participat 30 de tineri peste 14 ani, aceștia au învăța să gătească rețete cu o dificultate medie, lucrând în echipe, iar cei mai buni dintre ei au fost premiați. Cursul a fost format din 4 module primele trei fiind destinate în totalitate procesului de gătit iar în cadrul celui de-al patrulea tinerii au  învăța care sunt bunele maniere care trebuie puse în practică la masă și într-un restaurant.

This slideshow requires JavaScript.

Iunie 2016 Zâmbete în dar la ZOO

 

Într-o zi oarecare de sâmbătă, 18.06.2016 începând cu ora 11:00, copiii centrului de plasament Sfânta Elisabeta descoperă, pentru prima dată în viața lor, animalele sălbatice ale savanei, pădurilor tropicale și pădurilor românești, în cadrul grădinii zoologice Târgu Mureș, cea mai mare grădină de acest gen din România. Curajul și sârguința lor este premiată, la îndeplinirea misiunii, cu insigne de merit care să marcheze această zi de glorie, dar numai dacă ei au cules suficiente date despre animalele studiate. Micii aventurieri iau mai apoi o pauză pentru a-și trage sufletul și a-și umple stomacul după care pornesc cu forțe proaspete spre locul de joacă amenajat la Platoul Cornești.

This slideshow requires JavaScript.

Aprilie 2016 Zâmbete în dar Micilor Grădinari

 

Evenimentul organizat în data de 2 Aprilie 2016 a avut ca scop înfrumuseţarea spaţiului liber din incinta centrului de copii Sfânta Elisabeta din Glodeni, prin plantarea de semințe, bulbi şi răsaduri de flori de către copiii centrului împreună cu echipa JCI Târgu-Mureș şi alți membrii ai comunității mureșene . În prima parte a evenimentului copiii au plantat semințe de flori în ghivece și au promis să aibă grijă de ele astfel încât floricelele ce vor ieși să crească mari. Copiii, foarte harnici și entuziaști au participat atât la pregătirea terenului de plantat cât și la plantarea florilor, bulbilor, puieților în noua grădină și udarea acesteia la final. Atunci când munca a fost finalizată micii grădinari au fost răsplătiți pentru munca lor cu diplome de grădinari iscusiți și donuts gustoși, după care au jucat împreună cu membri JCI footbal și alte jocuri precum rațele și vânătorii!

This slideshow requires JavaScript.

Martie 2016 FlashMob Caritabil

 

În data de 8 Martie la ora 19:00, „zumbăreţele” s-au hotărât să susţină proiectul Zâmbete în Dar, prin realizarea unui Flashmob cu scop caritabil în cadrul galeriilor Promenada Mall din Târgu Mureş. Scopul acestui eveniment este de a strânge resurse pentru a ajuta la repararea acoperişului uneia din clădirile aflate în patrimoniul centrului pentru copii Sfânta Elisabeta din Glodeni, clădire destinată dormitoarelor copiilor repartizati în acest centru, însă donații sub orice formă pot fi făcute la fața locului. Evenimentul Flashmob va consta într-o reprezentaţie de dans zumba, pe o durată de aproximativ 15 minute, interpretat de “zumbăreţe” , la care se poate alătura oricine este inspirat de energia, vitalitatea şi pozitivismul lor.

This slideshow requires JavaScript.

Decembrie 2015 Movie day with Santa

 

Organizat cu câteva zile înaintea sărbătorii de Craciun, acest eveniment a fost o iesire cu copiii de la centrul social din Glodeni la Cinematograful Arta. Aceștia au avut ocazia să urmărească filmul home împreună cu membrii din cadrul organizației JCI Târgu-Mureș, după care au fost vizitați de către Moș Crăciun și spiridușul său, care le-au oferit cadouri, acestea fiind sponsorizate de către S.C. Benuti Company S.R.L., sponsorul principal al evenimentului. Ziua s-a încheiat cu o masa la McDonalds și o plimbare până la bradul din centrul orașului. Restul donațiilor adunate în cadrul evenimentului au fost înmânate reprezentanților Asociației Sfânta Elisabeta.

This slideshow requires JavaScript.

Septembrie 2015 Back to school

 

Evenimentul a constat în stângerea unei colecte pentru copiii centrului Sfânta Elisabeta din Glodeni cu ocazia începerii noului an școlar. În perioada 2-13 Septembire 2015 au fost adunate donații constând în rechizite, cărți, hăinuțe și jucării la sediul partenerului nostru J’ai Bistrot, partener care la rândul său a făcut o donație substanțială centrului, constând într-un aragaz. Îm data de 13 Septembrie toate donațiile au fost transportate de către echipa JCI Târgu Mureș împreună cu 9 cutii de pizza la centrul de copii din Glodeni, unde copiii au întâmpinat echipa JCI Târgu Mureș cu multă energie și veselie fiind dornici să își vadă noile rechizite și să înceapă noul an școlar.

This slideshow requires JavaScript.

Zâmbete în dar de ziua ta

 

Majoritatea dintre noi considerăm ca fiind importantă ziua noastră de naștere: urări din partea persoanelor dragi, cadouri, surprize și alte clipe de fericire. Din nefericire, există copii care nu au parte de astfel de zile de sărbătoare, tocmai de aceea organizația JCI Târgu Mureș prin intermediul proiectului Zâmbete în Dar dorește să vină in sprijinul copiilor din centrele de plasament și să transforme zilele de naștere în zile speciale, în care ei să conștientizeze că sunt importanți și să se individualizeze. În cadrul proiectului Zâmbete în Dar de ziua ta, JCI Târgu Mureș cu ajutorul comunității mureșene le poate oferi copiilor un tort aniversar care poate pentru unii nu înseamnă mult, dar pentru ei are cu totul alt înțeles. Invităm toate persoanele care vor sa dăruiască din suflet un tort să ne contacteze pe pagina de Facebook Zâmbete în Dar sau la numărul de telefon 0756587381.

This slideshow requires JavaScript.

Colaboratori Zâmbete în dar


Colaboratori Zâmbete în dar 2