Alin: „Prin hobbyurile mele am încercat să îmbin utilul cu plăcutul, să ajut lumea și să mă distrez”

Alin Dedean studiază automatică și informatică aplicată, iar în timpul liber este voluntar JCI Târgu Mureș, unde este Project Manager al Ten Outstanding Young Persons (TOYP), o competiție internațională, marca JCI. De asemenea, lucrează în domeniul financiar.

De ce și cum ai ales profilul pe care îl urmezi la facultate?

Alin: Îmi place mult electronica, am fost la același profil și în liceu. Este pasiunea mea din care vreau să ajung să-mi câștig existența.

Cum ai aflat de JCI Târgu Mureș?

Alin: În cadrul unui Mastermind John Maxwell coordonat de Cristina Sorlea, am vorbit despre mai multe idei prin care se poate schimba o societate. Atunci, pe moment, am avut câteva propuneri, i s-au părut foarte tari, mi-a apreciat inițiativele și m-a întrebat dacă vreau să fac voluntariat în cadrul JCI. Apoi, prin decembrie, Alexandra Botoș m-a invitat la interviu.

Au fost momente în care te-ai gândit să renunți?

Alin: De renunțat… nu. La o pauză mă gândisem, dar scurtă.

Cum te ajută faptul că te implici în activitățile de voluntariat?

Alin: Mă dezvolt ca persoană, cunosc oameni noi. Întâlnești persoane frumoase de la care înveți multe, vezi exemple de reușită în jurul tău și descoperi mai multe oportunități.

Care e categoria de beneficiari pentru care nu ai putea să spui nu când e vorba de voluntariat?

Alin: Încă nu am spus nu, de fiecare dată m-am implicat chiar dacă nu am putut participat mereu în totalitate la proiecte, mai merg la ședințe, am fost cu un tort la copii în cadrul „Zâmbete în dar”, am mers la workshopul de Public Speaking, la activități din cadrul I Love My Health … m-am implicat de fiecare dată când am avut timp.

Care a fost cel mai dificil moment ca Project Manager?

Alin: Nu știu dacă a fost un moment anume, dar îmi era teamă de ce o să se întâmple, cum pot să atrag colegii să se implice mai mult și cum pot eu să ajut mai mult.

Dacă nu ai fi în JCI Târgu Mureș, care ar fi criteriile după care ai alege o organizație în care să faci voluntariat?

Alin: Am mai făcut voluntariat și pentru Liga Studenților, m-am implicat și în cadrul Târgului de Cariere. Mi-a plăcut mult. Cred că aș găsi ceva. Când eram elev mergeam la Palatul Copiilor la cursurile de electronică și eram foarte implicat. Prin hobbyurile mele am încercat să îmbin utilul cu plăcutul, să ajut lumea și să mă distrez.