Luni, 23 aprilie 2018, JCI Târgu Mureș în parteneriat cu Casa Apei și Biblioteca Copiilor au sărbătorit împreună Ziua Pământului. Invitații noștri au fost elevii clasei a 4-a ai școlii gimnaziale Dacia, coordonați de doamna învățătoare Oana Pop.

În concordanță cu tema de anul acesta stabilită la nivel mondial: ”O lume fără poluare cu plastic”, am organizat dimineața o vizită la Casa Apei cu elevii școlii gimnaziale Dacia, în care am discutat despre problemele generate de poluarea cu plastic a naturii. Apoi am plantat o gradină cu legume și am discutat despre risipa alimentară din gospodăriile noastre, combaterea acesteia și obiceiurile proaste de consum. Elevii au fost entuziasmați și bucuroși de revederea cu gazda noastră, doamna Valentina care, ca de obicei, ne-a așteptat cu un ceai delicios și dulciuri.

După amiaza, un nou atelier ECO marca JCI a avut loc la Biblioteca Copiilor, în care am dat alt chip și utilitate peturilor. Vedeta atelierului a fost pușculița porcușor, confecționată și colorată de micuți, în care copiii vor strânge bănuții economisiți din reciclarea selectivă a deșeurilor.
Gazda noastră de la bibliotecă, doamna Simona Bleahu, a așteptat copiii cu o expoziție de carte despre natură.

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul American Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul față de mediu. Inițial a fost celebrată în Statele Unite, urmând ca, în anul 2009, data de 22 aprilie să fie declarată de către ONU sărbătoarea oficială a planetei Pământ, ca expresie comună a dorinței de a construi o societate stabilă, un viitor mai curat și mai verde.

Vă așteptăm în continuare la activitățile ECO by JCI, următorul eveniment fiind în 15 septembrie 2018, la acțiunea de strângere a deșeurilor ce se va desfășura în aceeași zi în toate județele țării, dar și în Republica Moldova, împreună cu Let’s Do It România.

Avem nevoie de ajutorul tău pentru o țară curată! Hai să facem curățenie în toată țara într-o singură zi!
Let’s Do It Romania își mărește echipa de organizare pentru CEA MAI MARE ZI DE CURĂȚENIE NAȚIONALĂ! Dacă vrei să te implici ca voluntar organizator în cea mai mare mișcare națională, înscrie-te aici:
http://letsdoitromania.ro/voluntariat-in-organizarea-wcd/ sau contactează echipa JCI Târgu Mureș.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.