Curiozitate, informare, sensibilizare, mobilizare, acțiune, determinare, ambiționare, perseverență, eforturi, contratimp, disperare, emoții, descătușare, extaz.

Acesta este filmul sentimentelor trăite de la idee și până la atingerea unui scop nobil, pe care și l-a propus această Gală Caritabilă de Crăciun, organizată de JCI Târgu Mureș. Sprijinirea Centrului de Plasament Sf. Elisabeta, aflat în mari dificultăți financiare, a fost obiectivul suprem. Dar nu cei patru pereți sunt în primejdie, ci sufletele pe care aceștia le adăpostesc, o adevărată familie formată în timp acolo. Era imposibilă pasivitatea și indiferența la o asemenea cauză, era inacceptabil ca acești copii minunați să fie abandonați a două oară și lăsați să fie dezbinați de soartă.

A fost, într-adevăr, de poveste. O poveste scrisă cu zâmbete, scrisă deopotrivă cu lacrimi. Cadrul a fost unul foarte elegant, sala Gold a complexului Romarta Luxury Events, în care s-au adunat un număr impresionant de participanți, peste 200, printre care personalități locale, artiști, întreprinzători, precum și oameni simpli, atinși de povestea copilașilor și care au făcut efortul de a-și rupe din timpul și posibilitățile materiale acum, în prag de sărbători.

Ca orice gală respectabilă, această a avut și prezentatori. Anca Branovici s-a evidențiat prin eleganță și blândețe, pe când Stelian Burduhos, senator JCI, a adus o notă de spontaneitate și umor, astfel încât au făcut un cuplu perfect.

Programul Galei Caritabile de Crăciun a fost unul foarte variat, interactiv și captivant. Invitații au avut ocazia să se așeze și să se acomodeze pe note de muzică clasică, cu Daria Borz la vioară. Apoi, s-a continuat energic cu un nelipsit moment de muzică și dans popular, prestate de Ansamblul Folcloric Junii Târnavei și celebra Livia Sorlea. Vuiet, tobe, tropote, dans, scenetă, un adevărat spectacol. Am învățat, apoi, cu Ștefan Moisei, un tânăr programator nevăzător, să facem și haz de necaz, dar am și primit o frumoasă lecție de viață despre cum să nu te victimizezi și să nu te complaci dacă natura te-a blestemat cu un defect fizic.

În continuare atmosfera s-a încălzit tot mai mult, cu talentatul Florin Mândru (Dudu) la microfon, cunoscut comunității locale pentru concertele lui energice și participarea la Vocea României. Lumea a început să se miște și a urmat un elegant și senzual dans pe ritm de tango cu TengoTango. Pe scenă a urmat o interpretă care progresează de la an la an și se remarcă prin prezența scenică, voce și energie, pe care o transmite ascultătorilor, Genţiana. Iar seara s-a încheiat cu o petrecere pe cinste, susținută de Party Djs, care au asigurat sonorizarea și asistența tehnică pe tot parcursul ceremoniei.

Însă, cu siguranță, cel mai frumos și emoționant moment al serii a fost atunci când copilașii de la Centrul de Plasament Sf. Elisabeta și-au făcut apariția pe scenă, însoțiți de alti copii de la Casa Kiwi și Casa de tip familial nr. 8 din Sâncrai. Au venit cu temele făcute, etalându-și talentele cu care sunt înzestrați, demonstrând că, în ciuda greutăților vieții, sunt adevărate comori și talente ascunse. Aceștia au pregătit și ei un adevărat spectacol în sine, cu colinde, au venit în față chiar și cu o trupa de fete de dans modern și contemporan, precum și un număr de beatbox. La sfârșit au primit, bineînțeles, vizita lui Moș Crăciun, care le-a răsplătit strădania.

Gala Caritabilă de Crăciun s-a vrut a fi una în cadrul căreia toată lumea să aibă de câștigat, așadar, celor invitați, pe lângă inestimabele zâmbete ale copilașilor, programul artistic, ambianța plăcută, bufetul suedez, candy bar-ul, photo booth-ul interactiv, li s-au oferit și premii, în cadrul unei tombole speciale, organizate cu sprijinul sponsorilor.

Suma totală strânsă în cadrul Galei Caritabile de Crăciun organizată de JCI Târgu Mureș a fost de 24.300 RON. Este un succes major pentru copilași și o experiență din care JCI Târgu Mureș a avut foarte multe de învățat. Este formidabil cum o mână de tineri ambițioși și determinați au reușit să mobilizeze comunitatea ca să sprijine acest centru de plasament.

Mulțumim pentru raza de bucurie și speranța pe care ne-au adus-o în sufletele noastre, prin intermediul ajutorului acordat, și le suntem foarte recunoscători sponsorilor fără de care evenimentul nu ar fi putut avea loc: Cofetăria Artizan, Infinity Trophy, Romarta Luxury Events, Tipografia Apostrof/Cromatic, Darina, Medfit, True Travel, Party DJs, Mureș Events, Crama Petru, Papirus, Crama Jelna, Reea, Ideal Foodpack, Siba Packaging, Cadou cu drag, La Garaj, Trans Technik, Edris, Adelys, Benuti Company, Oriflame, Awake Festival, Forever Cosmetics, Dottera, Cotraco, Asif, Le&Le Games, M&D Expert Consulting, Cezar Buliga-Fotografie, Cabinet Insolvență Botoș Dorin, Eldi Târgu Mureș, Restautantul Diamant Mureș, Cabinet Stomatologic Vultur, CucuBau Photo Booth.

Un eveniment reușit nu putea fi desăvârșit fără cei care ne ajută să răspândim informația, și anume partenerii media: Zambara, Out in Mureș, Zi de zi, Ardeal TV, Punctul.ro, Zile și Nopți, Radio Târgu Mureș.

Iar o ultimă mulțumire, dar la fel de importantă ca toate celelalte, merge către toți participanții, pentru bucuria cărora au fost gândite toate momentele artistice, precum și cadrul general al galei.

Echipa JCI Târgu Mureș vă dorește sărbători pline de iubire și recunoștință, alături de cei dragi!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.