Food Waste Combat – Fii responsabil față de alimentele pe care le consumi.

Risipa de alimente la nivel mondial reprezintă una dintre cele mai dureroase probleme ale societății contemporane. Colegii noștri din JCI Cluj au demarat anul trecut, în 2014, an desemnat ca fiind ”Anul european împotriva risipei alimentare”, o inițiativă foarte îndrăzneață numită Food Waste Combat, al cărei scop este lupta cu această situație nefavorabilă. De ce situație nefavorabilă? Pentru că, în prezent:

– În medie, în România, o persoană aruncă 10 kg de alimente pe lună;
– România este pe locul 8 în Europa la risipa alimentelor;
– Cu banii cheltuiți pentru mâncarea aruncată într-un an de un român se pot face 9 plinuri de benzină.

Din păcate, lista de mai sus nu numai se continuă, aceasta devine din ce în ce mai lungă pe zi ce trece. Noi, JCI Târgu Mureș, prin JCI am Responsible ne-am hotărât să aducem Food Waste Combat și în orașul nostru, să ne aliem cu colegii din Cluj și să continuăm împreună lupta cu risipa alimentară, mai puternici și mai mulți, cu scopul de a-l transforma într-un program de informare națională, de a mobiliza populația și de a crea schimbarea necesară combaterii acesteia.

Rezultatele dorite pornesc de la informarea populației asupra consumului responsabil de alimente, modalităților de reducere a deșeurilor alimentare și vor fi îndreptate inclusiv către acțiuni practice de valorificare a surplusului alimentar. Dorim să contribuim la crearea unei societăți curate, responsabile și sustenabile pentru urmașii noștri.

Food Waste Combat începe cu un sondaj efectuat la nivel local, al cărui scop este identificarea obiceiurilor târgumureșenilor, depistarea sursei problemei de risipă alimentară și găsirea unui punct din care să demarăm această luptă. Vă invităm să participați la acest sondaj prin completarea următorului formular:

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.