ECO

Într-un oraș supus intens poluării industriale, în contextul global al consumului exagerat al resurselor naturale, JCI își propune să desfășoare o serie de acțiuni și programe educative cu impact pe termen lung, acțiuni ce vizează în primul rând conștientizarea comportamentelor noastre vizând consumul resurselor. Iar în al doilea rând – educarea și implicit reducerea consumului resurselor naturale (apa, resurse energetice, pădure) și a poluării.

Activități desfășurate în 2017:

  1. Martie 2017 – “Curățenia de primăvară”

În luna martie 2017, am organizat primul eveniment de curățenie în jurul căminelor studențești și a parcului Eroilor, cu ajutor din partea direcțiilor de Salubritate și Administrație a Domeniului Public din cadrul Primăriei Târgu Mureș.

  1. “Ziua Apei”  JCI  în colaborare cu Administrația Bazinală de Apă Mureș am marcat Ziua Mondială a Apei în cadrul Săptămânii Internaționale a Serviciilor Comunitare printr-o activitate de conștientizare asupra consumului irațional a resursei naturale APA, reducerea poluării acesteia și importanța apei în natură. Participanți în cadrul proiectului și beneficiari ai informațiilor au fost copiii claselor a-II-a și a-III-a a Gimnaziului Dacia și a școlii nr 18 din Tîrgu Mureș, precum și copiii centrului de plasament Kiwi.
  2. “Atelierul din Gradina” În luna Iulie am organizat un Atelier de creație din materiale reciclabile desfășurat la J`ai Bistrot, la care au participat peste 50 de persoane (copii și părinți)
  3.  “Curățenia de toamnă”  de data aceasta s-a desfasurat la Platoul Cornești. Chiar dacă vremea nu a fost prietenoasă cu noi, voluntarii mureșeni nu au abandonat  și chiar dacă am amânat acțiunea cu o săptămână din cauza ploii nu ne-am lăsat și am dus la îndeplinire obiectivul nostru: O NATURĂ CURATĂ.
  4. Start proiect “ORA VERDE” în colaborare cu Yves Rocher

Am dat startul unei serii de 3 ateliere de creație  numite “Atelierele din Cetate”

Start educație: am sustinut 27 de ore în care am vorbit copiilor claselor I-IV din școli despre natură, importanța protejării acesteia și a reducerii consumului de resurse naturale.

Activitățile din cadrul proiectului ECO JCI au fost recunoscute și premiate la nivel național în cadrul Conferinței Naționale JCI de la Constanța în octombrie 2017 și propuse spre implementare în celelalte locale JCI.