ECO

ECO

Într-un oraș supus intens poluării industriale, în contextul global al consumului exagerat al resurselor naturale, JCI își propune să desfășoare o serie de acțiuni și programe educative cu impact pe termen lung, acțiuni ce vizează în primul rând conștientizarea comportamentelor noastre vizând consumul resurselor. Iar în al doilea rând – educarea și implicit reducerea consumului resurselor naturale (apa, resurse energetice, pădure) și a poluării.

2017

“Curățenia de primăvară”, în luna martie 2017, am organizat primul eveniment de curățenie în jurul căminelor studențești și a parcului Eroilor, cu ajutor din partea direcțiilor de Salubritate și Administrație a Domeniului Public din cadrul Primăriei Târgu Mureș.

“Ziua Apei”  JCI  în colaborare cu Administrația Bazinală de Apă Mureș am marcat Ziua Mondială a Apei în cadrul Săptămânii Internaționale a Serviciilor Comunitare printr-o activitate de conștientizare asupra consumului irațional a resursei naturale APA, reducerea poluării acesteia și importanța apei în natură. Participanți în cadrul proiectului și beneficiari ai informațiilor au fost copiii claselor a-II-a și a-III-a a Gimnaziului Dacia și a școlii nr 18 din Tîrgu Mureș, precum și copiii centrului de plasament Kiwi.

“Atelierul din Gradina” În luna Iulie am organizat un Atelier de creație din materiale reciclabile desfășurat la J`ai Bistrot, la care au participat peste 50 de persoane (copii și părinți)

“Curățenia de toamnă”  de data aceasta s-a desfasurat la Platoul Cornești. Chiar dacă vremea nu a fost prietenoasă cu noi, voluntarii mureșeni nu au abandonat  și chiar dacă am amânat acțiunea cu o săptămână din cauza ploii nu ne-am lăsat și am dus la îndeplinire obiectivul nostru: O NATURĂ CURATĂ.

Start proiect “ORA VERDE” în colaborare cu Yves Rocher

Am dat startul unei serii de 3 ateliere de creație  numite “Atelierele din Cetate”

Start educație: am susținut 27 de ore în care am vorbit copiilor claselor I-IV din școli despre natură, importanța protejării acesteia și a reducerii consumului de resurse naturale.

Activitățile din cadrul proiectului ECO JCI au fost recunoscute și premiate la nivel național în cadrul Conferinței Naționale JCI de la Constanța în octombrie 2017 și propuse spre implementare în celelalte locale JCI.

2021

În 2021 ne propunem derularea unei campanii online de conștientizare și informare a cetățenilor orașului, urmând ca în a doua parte a anului să ne îndreptăm și către mediul de afaceri, pentru a organiza evenimente pe subiectul sustenabilității.

Obiectivele urmărite prin acțiunile noastre sunt implicarea cetățenilor și activarea grijii față de natură, crearea unui mindset „verde” când vine vorba de alegeri personale, dar și implicarea autorităților și business-urilor locale în promovarea unei gândiri eco.

Campania online, derulată în perioada 16 martie – 11 mai constă într-o serie de postări săptămânale conținând sfaturi practice pentru reducerea risipei. Puteți urmări postările din cadrul campaniei de conștientizare, accesând pagina de Facebook JCI Tg. Mureș.