Pages Navigation Menu

Combaterea risipei alimentare – Usturoiul și ceapa uscată

fwc-newsletter-15

Știți care este cel mai eficient mod de păstrare și depozitare a alimentelor din gospodăria dumneavoastră? În cazul în care răspunsul este negativ, echipa Food Waste Combat vă aduce informații relevante în fiecare săptămână. Astăzi vă prezentăm informații prețioase despre:

USTUROIUL ȘI CEAPA USCATĂ:

Refrigerare: Nu e cazul să fie refrigerate decât dacă sunt decojite.

Păstrarea prospețimii: În coajă pot să reziste și câteva luni (usturoiul rezistă mai mult decât ceapa), decojite în schimb doar câteva săptămânii. .

Condiții optime de păstrare: Ceapa și usturoiul care nu sunt decojite se păstrează cel mai bine într-un loc uscat, răcoros și bine ventilat, puse într-un coș sau o pungă de hârtie. Nu le păstrați în pungi de plastic. Pentru a preveni deteriorarea capetelor, rupeți-le frunzele. Dacă sunt decojite, puneți-le în frigider, într-un vas închis ermetic.

Congelare: Ambele se pot congela, curățate și puse în vase închise ermetic. După dezghețare nu vor mai fi la fel de crocante, însă își vor păstra intactă aroma.

Utilizarea legumelor parțial stricate: Frunzele de usturoi verde pot fi consumate la fel ca și ceapa verde. Prin urmare, dacă usturoiului îi cresc frunze verzi cât timp este păstrat în cămară, acestea pot fi tăiate și consumate crude. Inclusiv florile de usturoi sunt consumabile, acestea au o aromă mai slabă decât restul plantei.

Usturoiul poate fi folosit pentru a face sos pesto, care poate fi păstrat în congelator până la 6 luni.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *