Știţi care este cel mai eficient mod de păstrare și depozitare a alimentelor din gospodăria dumneavoastră? În cazul în care răspunsul este negativ, echipa Food Waste Combat vă aduce informații relevante în fiecare săptămână. Astăzi vă prezentăm informații prețioase despre:

STRUGURI

Refrigerare: Se recomandă

Păstrarea prospețimii: Întregi, între 5 și 15 zile, în funcție de cât sunt de copți. Tăiați, între 3 și 5 zile, în frigider.

Condiții optime de păstrare: Nu îi spălați până ce nu îi veți consuma. Păstrați ciorchinii nespălați într-o pungă aerisită, de hârtie, pe unul din rafturile frigiderului.

Congelare: Spălați-i, uscați-i, desfaceți boabele de pe ciorchine, puneți-le separat pe o hârtie de copt și lăsați-le la înghețat, apoi așezați-le într-un vas închis etanș. Ciorchinii de struguri pot fi congelați și întregi.

Utilizare / reîmprospătare: Dacă un număr mic de struguri dintr-un vas arată urme de mucegai sau sunt zbârciți, nu-i aruncați pe toți, alegeți-i și aruncați-i doar pe cei care sunt evident stricați, ceilalți pot fi consumați. Faceți aceasta cât mai repede cu putință pentru a preveni extinderea mucegaiului.

Praful alb de pe suprafața cojii strugurilor este o substanță naturală generată de către aceștia care are rolul de a preveni deshidratarea și stricarea lor.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.