Pages Navigation Menu

Combaterea risipei alimentare – Sfecla roșie

fwc-newsletter-13

Știți care este cel mai eficient mod de păstrare și depozitare a alimentelor din gospodăria dumneavoastră? În cazul în care răspunsul este negativ, echipa Food Waste Combat vă aduce informații relevante în fiecare săptămână. Astăzi vă prezentăm informații prețioase despre:

SFECLA ROȘIE:

Refrigerare: Se recomandă să fie păstrat în frigider

Păstrarea prospețimii: Se păstrează proaspăt între 7 și 10 zile.

Condiții optime de păstrare: Nu le spălați până înainte de preparare. E bine să fie păstrate în frigider, într-o pungă aerisită, în sertarul cu umiditate ridicată. Rupeți frunzele sfeclei pentru o mai bună păstrare, altfel acestea tind să absoarbă umiditatea din rădăcină iar aceasta se va usca.

Congelare: Sfecla roșie se congelează după ce a fost spălată, curățată de coajă și fiartă bine (între 25 și 50 minute în funcție de mărimea acesteia). Rădăcinile tinere și fragede sunt bune pentru a fi păstrate în congelator, dacă rădăcinile de sfeclă sunt bătrâne, congelarea le poate întări și astfel nu este recomandată.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *