Știți care este cel mai eficient mod de păstrare și depozitare a alimentelor din gospodăria dumneavoastră? În cazul în care răspunsul este negativ, echipa Food Waste Combat vă aduce informații relevante în fiecare săptămână. Astăzi vă prezentăm informații prețioase despre:

PERELE

Refrigerare: recomandată după perele ce s-au copt bine.

Păstrarea prospețimii: După ce s-au copt, în jur de 5 zile, în frigider.

Condiții optime de păstrare: Nu spălați perele până ce nu sunteți gata să le mâncați. Lăsați perele tari, necoapte, la temperatura camerei pentru a se coace. Puneți-le într-o pungă de hârtie închisă, împreună cu mere sau cu banane, pentru a se coace mai repede. Nu toate perele își schimbă culoarea când sunt coapte, un semn al coacerii este faptul că codița acestora se rupe ușor. Odată ce sunt coapte refrigerați-le în sertarul cu umiditate redusă al frigiderului. Readuceți-le la temperatura camerei înainte de a le mânca pentru a-și recăpăta complet aroma.

Congelare: Perele negătite nu sunt potrivite pentru congelare. Cea mai potrivită formă de congelare e în sirop de zahăr. Spălați-le, decojiți-le, scoateți-le mijlocul și apoi fierbeți-le în sirop 40% de zahăr între 1 și 2 minute. Scurgeți-le, lăsați-le să se răcească și așezați-le acoperite de sirop într-un vas etanș. Lăsați un spațiu de 1 cm deasupra conținutului, înainte să închideți vasul.

Utilizare/ reîmprospătare: Petele maro pe coaja perelor sunt normale pentru unele soiuri și pot fi mâncate.

Înmaronirea miezului după ce para a fost tăiată reprezintă doar oxidare și nu afectează gustul sau calitatea acesteia. Pentru a preveni înmaronirea perelor, înmuiați-le într-o soluție din ½ apă, ½ suc de lămâie.

Unele soiuri de pere rămân tari și după coacere și sunt bune de gătit. Perele asiatice sunt predispuse învinețirii, de aceea sunt de multe ori comercializate în ambalaje protectoare.

Perele supra coapte sau parțial stricate pot fi folosite pentru a face prăjituri sau sosuri. Perele pot înlocui merele în majoritatea rețetelor.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.