Știţi care este cel mai eficient mod de păstrare și depozitare a alimentelor din gospodăria dumneavoastră? În cazul în care răspunsul este negativ, echipa Food Waste Combat vă aduce informații relevante în fiecare săptămână. Astăzi vă prezentăm informații prețioase despre:

PEPENII

Refrigerare: Recomandat după ce aceștia s-au copt.

Păstrarea prospețimii: Întreg își păstrează prospețimea între 5 și 15 zile, în funcție de cât e de copt iar tăiat, între 3 și 5 zile, în frigider.

Condiții optime de păstrare: Dacă nu e copt, păstrați-l întreg într-un loc răcoros, uscat și ferit de razele soarelui. Dacă e copt, puneți-l pe un raft în frigider. Pepenele tăiat trebuie refrigerat, indiferent de cât de copt este acesta, e recomandat să fie învelit și pus într-un vas etanș. Dacă e posibil, nu îi îndepărtați semințele, acestea previn deshidratarea pepenelui. Feriți pepenii roșii de mere, banane, piersici, avocado; dacă îi așezați lângă aceste fructe se vor coace și strica rapid.

Congelare: Îndepărtați coaja și tăiați miezul în cubulețe. Așezați-le răsfirate pe o hârtie de copt și lăsați-le să înghețe, apoi mutați-le într-un vas etanș. Pepenii congelați pot fi consumați direct din congelator în smoothie-uri, margarita sau orice alte cocktail-uri.

Utilizare / reîmprospătare: Pepenii au des pete decolorate sau cicatrici deformate. Verificați întotdeauna interiorul acestora înainte să îi aruncați. Pepenii care s-au stricat au în general un miros neplăcut și sunt foarte moi.

Partea albă a miezului de pepene poate fi murată.

Semințele de pepene, inclusiv cele negre, sunt comestibile și pot fi prăjite precum semințele de dovleac pentru a obține o gustare bogată în nutrienți.

Pepenii ar trebui spălați înainte de a fi consumați, chiar dacă coaja nu e comestibilă.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.