Pages Navigation Menu

Combaterea risipei alimentare – Păstârnacul

FWC - PASTARNAC

Știți care este cel mai eficient mod de păstrare și depozitare a alimentelor din gospodăria dumneavoastră? În cazul în care răspunsul este negativ, echipa Food Waste Combat vă aduce informații relevante în fiecare săptămână. Astăzi vă prezentăm informații prețioase despre:

PĂSTÂRNAC

Refrigerare: Se recomandă să fie păstrat în frigider.

Păstrarea prospețimii: Între 3 și 4 săptămâni.

Condiții optime de păstrare: Nu se recomandă să fie spălat până la folosire. Depozitați-l într-o pungă aerisită, în sertarul cu umiditate scăzută al frigiderului.

Congelare: Înainte de a fi congelat, păstârnacul trebuie să fie spălat, decojit și tăiat felii, apoi opărit, scufundat în apă rece și amplasat într-un vas etanș.

Utilizare / reîmprospătare: Păstârnacul tânăr nu trebuie decojit, doar spălat bine. Dacă zgâriați coaja cu unghia și observați urme de ceară, decojiți păstârnacul și aruncați cojile. Ceara se folosește pe post de conservant, pentru a-l ține mai mult timp proaspăt în magazine.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *