Refrigerarea: Recomandată

Își păstrează prospețimea: Până la 6 săptămâni în frigider și mai mult, într-o pivniță răcoroasă.

Condiții optime de păstrare: Nu le spălați până înainte de folosire. Se păstrează într-un recipient aerisit, în sertarul cu umiditate redusă al frigiderului. Manipulați-le cu grijă pentru a evita lovirea și stricarea și separați merele stricate de celelalte mere, în caz contrar, acestea le vor face și pe celelalte să se strice. Merele se coc de 6–10 ori mai repede la temperatura camerei. Păstrați cantitățile mari într-o cutie de carton acoperită cu un prosop absorbant, în pivniță sau în alt loc răcoros. Modalitatea ideală de păstrare este să înveliți fiecare măr individual în hârtie de ziar pentru a reduce influența asupra celorlalte mere. Multe soiuri de mere nu pot fi păstrate pe termen lung, prin urmare încercați să le mâncați într-un timp cât mai scurt.

Înghețare:  Pot fi înghețate crude sau gătite, cu sau fără zahăr.

Crude: Spălați-le, decojiți-le (după preferință), scoateți-le mijlocul și tăiați-le felii. Pentru a preveni înnegrirea, stropiți-le cu suc de lămâie sau scufundați-le în apă clocotită pentru 1 ½ – 2 minute. Apoi le puteți împacheta uscate, presărate cu 100g zahăr / 1 kg de mere, în compot sau direct pe hârtie de copt, înghețate și apoi așezate într-un vas etanș.

Gătite: Gătiți-le, răciți-le și apoi, așezați-le într-un vas etanș.

Utilizare / reîmprospătare: Pentru a preveni înnegrirea feliilor de măr, așezați-le într-o compoziție cu ¼ suc de lămâie și ¾ apă.

Pătate sau stricate: Gătiți-le! Inclusiv merele profund stricate pot fi folosite pentru a face sos de mere, plăcinte de mere, chipsuri de mere etc. Petele mici nu sunt rele și pot fi îndepărtate ușor; aruncați-l doar dacă întregul măr este înmuiat și se zdrobește ușor. Utilizați cojile de mere pentru a face ceai, apă aromată, sirop sau în smoothie-uri.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.