Știți care este cel mai eficient mod de păstrare și depozitare a alimentelor din gospodăria dumneavoastră? În cazul în care răspunsul este negativ, echipa Food Waste Combat vă aduce informații relevante în fiecare săptămână. Astăzi vă prezentăm informații prețioase despre:

FRUCTE TROPICALE

Refrigerare: Se recomandă dacă sunt bine coapte.

Păstrarea prospețimii: Păstrați-le întregi, după ce s-au copt, în jur de 2 – 3 zile pe raft în cămară sau 5 – 7 zile în frigider.

Condiții optime de păstrare: Dacă nu sunt coapte, plasați-le la temperatura camerei. De îndată ce s-au copt, puneți-le în frigider, pe raft sau într-un vas etanș. Dacă sunt tăiate, puneți-le într-un vas etanș. Mango și papaya sunt vândute de obicei coapte, iar în acest caz trebuie refrigerate imediat după cumpărare. Ananasul când se coace devine mai întâi auriu și apoi, când e foarte copt, maroniu.

Congelare: Decojiți-le și tăiați-le în cubulețe. Așezați-le separat pe o hârtie de copt, congelați-le și apoi puneți-le într-un vas etanș în congelator.

Utilizare / reîmprospătare: Dacă un fruct este lovit sau deteriorat, refrigerați-l, nu îl lăsați la temperatura camerei.

Semințele de papaya pot fi uscate și folosite pe post de condiment, având o aromă asemănătoare cu a muștarului.

Fructele verzi de papaya și de mango pot fi folosite în salate, mâncate proaspete sau murate.

Punctele negre și maro din ananas sunt cauzate de expunerea la temperaturi scăzute – tăiați-le și savurați restul fructului.

Pentru a face o salată de fructe care să atragă admirația oaspeților, scobiți coaja fructului de ananas cu o lingură și folosiți-o pe post de vas.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.