Pages Navigation Menu

Combaterea risipei alimentare – Fasolea verde și mazărea

fwc-maarea_si_fasolea

Știți care este cel mai eficient mod de păstrare și depozitare a alimentelor din gospodăria dumneavoastră? În cazul în care răspunsul este negativ, echipa Food Waste Combat vă aduce informații relevante în fiecare săptămână. Astăzi vă prezentăm informații prețioase despre:

FASOLEA VERDE ȘI MAZĂREA:

Refrigerare: Se recomandă să fie păstrate în frigider.

Păstrarea prospețimii: între 3 și 5 zile.

Condiții optime de păstrare: Fasolea și mazărea verde sunt legume fragile; ele se pot deteriora rapid chiar și la temperaturi mici. Recomandăm să le păstrați nespălate în frigider, într-o pungă bine aerisită și într-un loc cu umiditate ridicată. Încercați să le consumați cât mai repede cu putință.

Congelare: Ambele se pot congela, curățate bine, spălate, opărite, scurse și puse într-o pungă sau un recipient închis ermetic.

Utilizarea legumelor parțial stricate și revitalizare: Dacă păstaia s-a întărit, mazărea poate fi curățată de coajă și se pot folosi boabele la gătit. Puteți lăsa mazărea în păstaie să se usuce, după care semințele acesteia pot fi plantate în grădină.

Capetele păstăilor de fasole nu trebuie îndepărtate, doar codița. Salvați fasolea verde care începe să se strice îndepărtând păstăile care au început să fie moi sau slinoase și spălându-le bine pe celelalte în apă rece.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *