CITRICELE

Refrigerare: Da

Păstrarea prospețimii: În cameră, timp de 4 – 5 zile, în frigider, între 3 și 8 săptămâni.

Condiții optime de păstrare: Lăsați-le libere într-un compartiment cu umiditate redusă al frigiderului. Nu le puneți în pungă de plastic sau vas etanș. Portocalele decojite și desfăcute trebuie păstrate la frigider într-un vas etanș sau într-o pungă etanșă. Dacă aveți un pom de citrice, cel mai bun mod de păstrare este să lăsați fructele în pom până la momentul consumării acestora. Citricele își pot păstra prospețimea pentru mai multe luni pe pom.

Congelare: Curățați-le, decojiți-le, desfaceți-le în bucăți și îndepărtați membrana și semințele. Dacă doriți le puteți mărunți. Apoi, conservați-le cu pa% sirop. Citricele pot fi congelate în apă sau suc fără zahăr, dar ar putea avea o textură și culoare mai puțin atrăgătoare când vor fi dezghețate în acest caz. Portocalele pot căpăta un gust amărui când sunt înghețate.

Utilizare / reîmprospătare:

Citricele pot fi coapte chiar dacă coaja este pe alocuri verde. Interiorul citricelor poate fi bun chiar dacă coaja arată semne de deteriorare. Deschideți-le și verificați-le înainte de a le arunca.

Fructele care sunt puțin decolorate și care încep să se înmaronească ușor în jurul sâmburilor pot fi încă mâncate.

Coji / pielițe: Porțiunea exterioară a cojii citricelor poate fi utilizată pentru a aromatiza supe, tocănițe sau sosuri pentru paste. Utilizați o răzătoare pentru a desprinde această coajă (porțiunea subțire, colorată a cojii) de pe fruct, așezați-o pe o farfurie și lăsați-o să se usuce (într-un mediu uscat, timp de 1 – 2 zile). Apoi depozitați cojile uscate într-un borcan, în cămară. Bucățile de coajă pot fi caramelizate și transformate în dulciuri sau, în regiunea Sichuan din China, acestea sunt murate.

Cojile de citrice pot avea numeroase utilizări în casă, cum ar fi și pentru curățenie.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.