Pages Navigation Menu

Combaterea risipei alimentare – Castraveții

 

fwc-catravetii

Știți care este cel mai eficient mod de păstrare și depozitare a alimentelor din gospodăria dumneavoastră? În cazul în care răspunsul este negativ, echipa Food Waste Combat vă aduce informații relevante în fiecare săptămână. Astăzi vă prezentăm informații prețioase despre:

CASTRAVEȚII:

Refrigerare: Se recomandă să fie păstrați în frigider

Păstrarea prospețimii: Se păstrează proaspăt aproximativ o săptămână.

Condiții optime de păstrare: Deoarece temperatura optimă de păstrare este între temperatura camerei și temperatura din frigider, se recomandă să fie păstrați într-un loc răcoros, cum ar fi în cămară sau înveliți într-o cârpă umedă, în sertarul cu umiditate ridicată al frigiderului. Nu se recomandă să fie așezați lângă roșii, mere, fructe de avocado sau banane. E bine să îi consumați în primele zile după ce au fost culeși.

Congelare: Nu se recomandă congelarea lor.

Utilizarea legumelor parțial stricate: Părțile stricate pot fi îndepărtate și restul castravetelui poate fi consumat. Castraveții care sunt prea copți pot fi amari, în schimb dacă le îndepărtați sâmburii înainte să îi mâncați nu se va mai simți gustul amar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *