Pages Navigation Menu

Combaterea risipei alimentare – Cartofii

fwc-newsletter-17

Știți care este cel mai eficient mod de păstrare și depozitare a alimentelor din gospodăria dumneavoastră? În cazul în care răspunsul este negativ, echipa Food Waste Combat vă aduce informații relevante în fiecare săptămână. Astăzi vă prezentăm informații prețioase despre:

CARTOFII:

Refrigerare: Nu este cazul.

Păstrarea prospețimii: Cartofii noi, 2-3 zile iar cartofii maturi 2-3 săptămâni sau câteva luni într-un mediu precum o pivniță răcoroasă..

Condiții optime de păstrare: Nu îi spălați până la folosire. Depozitați-i firiți de lumina soarelui, într-un loc răcoros, uscat și bine ventilat, într-un recipient foarte bine aerisit.

Congelare: Nu se recomandă congelarea. Dacă chiar trebuie, puteți să îi fierbeți, zdrobiți, amestecați cu o linguriță de oțet alb și să îi puneți la congelat într-un recipient etanș

Utilizarea legumelor parțial stricate și revitalizare: Cartofii care au început să înmugurească ar trebui curățați în profunzime sau chiar aruncați. Partea încolțită și înmuiată conține toxine care nu sunt îndepărtate prin gătire, rădăcinile ar trebui tăiate complet înainte de folosire.

Cartofii loviți sau deteriorați pot fi folosiți după curățarea părții stricate.

Dacă ați sărat o supă prea tare, tăiați un cartof fiert și adăugați feliile în oala cu supă. Fierbeți încă 5-10 minute apoi îndepărtați cartoful; acesta va absorbi o parte din sare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *