Știți care este cel mai eficient mod de păstrare și depozitare a alimentelor din gospodăria dumneavoastră? În cazul în care răspunsul este negativ echipa food waste combat vă aduce informații relevante în fiecare săptămână. Astăzi vă prezentăm informații prețioase despre:

BANANE

Refrigerarea: Opțional, după ce bananele sunt coapte;

Perioada în care acestea sunt proaspete: Dacă sunt mai puțin coapte, între 5 și 7 zile, dacă sunt coapte, 1 – 2 zile;

Condiții optime de păstrare: Îndepărtați orice ambalaj plastic. Depozitați-le la temperatura camerei, separat de alte fructe (excepție cazurile în care fructele nu sunt coapte și doriți coacerea acelor fructe). De îndată ce se coc, pot fi păstrate în frigider; coaja se va înnegri însă banana se păstrează proaspătă timp de câteva zile.

Înghețare: Bananele pot fi înghețate cu sau fără coajă, dar aceasta poate fi dificil de îndepărtat dacă e înghețată. Se recomandă decojirea bananelor și păstrarea lor într-un vas etanș. Dacă le păstrați în coajă, așezați-le ca atare în congelator iar când doriți să le folosiți, tăiați ambele capete și desfaceți coaja cu un cuțit.

Utilizare / reîmprospătare: Bananele cu coaja înnegrită sau pătată sunt bune de a fi consumate. Petele de pe miezul bananelor pot fi tăiate sau utilizate, după preferințe. Bananele complet înnegrite și bananele înghețate sunt foarte bune pentru gătirea checurilor, brioșelor sau altor prăjituri.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.