Știţi care este cel mai eficient mod de păstrare și depozitare a alimentelor din gospodăria dumneavoastră? În cazul în care răspunsul este negativ, echipa Food Waste Combat vă aduce informații relevante în fiecare săptămână. Astăzi vă prezentăm informații prețioase despre un fruct exotic:

AVOCADO:

Refrigerare: După ce s-au copt.

Își păstrează prospețimea: Păstrați la temperatura camerei până  se coc și mai apoi în frigider. Așezați-le într-o pungă de hârtie închisă pentru a accelera coacerea (așezarea unui măr sau a unei banane în aceeași pungă va grăbi coacerea). Nu refrigerați fructul de avocado până ce acesta nu e copt, pentru că astfel nu se va coace.

Produsele pe bază de avocado vor fi învelite în folie de plastic în contact direct cu alimentul pentru a evita înmaronirea suprafeței acestora.

Înghețare: Decojiți fructele de avocado, zdrobiți-le, adăugați o linguriță de suc de lămâie pentru fiecare fruct și puneți-le într-un vas etanș lăsând spațiu de minim 1 cm la suprafață pentru a permite expansiunea compoziției.

Utilizare / reîmprospătare: Dacă descoperiți că un fruct de avocado nu este suficient de copt după ce l-ați tăiat deja, stropiți-i suprafața tăiată cu suc de lămâie sau limes, închide-ți-l, înfășurați-l strâns în folie și așezați-l în frigider. Verificați periodic dacă e suficient de copt pentru a fi mâncat.

Pentru a preveni înmaronirea după ce acesta a fost tăiat, stropiți-i suprafața tăiată cu suc de lămâie sau limes, închide-ți-l și așezați-l într-un compartiment etanș în frigider.

Dacă avocado-ul s-a înmaronit, îndepărtați părțile maro (oxidate). Părțile verzi sunt încă comestibile (și părțile maro sunt comestibile însă acestea nu mai au gust bun).

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.