Pages Navigation Menu

Combaterea risipei alimentare – Smochinele

fwc newsletter 6

Știţi care este cel mai eficient mod de păstrare și depozitare a alimentelor din gospodăria dumneavoastră? În cazul în care răspunsul este negativ, echipa Food Waste Combat vă aduce informații relevante în fiecare săptămână. Astăzi vă prezentăm informații prețioase despre:

SMOCHINE

Refrigerare: Se recomandă

Păstrarea prospețimii: timp de 2 – 3 zile

Condiții optime de păstrare: Nu le spălați până ce nu le folosiți. Pentru o bună conservare în timp, așezați-le într-un singur strat, într-un vas neacoperit, aerisit și căptușit cu material absorbant, un șervețel sau un prosop.

Congelare: Spălați-le și așezați-le separat pe hârtie de copt la înghețat, apoi mutați-le într-un vas etanș în congelator.

Utilizare / reîmprospătare: Smochinele care s-au înmuiat prea tare (dar nu arată semne de stricăciune) pot fi înăbușite sau fierte pentru a obține sosuri delicioase.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *