Pages Navigation Menu

Combaterea risipei alimentare: fructele de pădure

fructe de padure

Știţi care este cel mai eficient mod de păstrare și depozitare a alimentelor din gospodăria dumneavoastră? În cazul în care răspunsul este negativ, echipa Food Waste Combat vă aduce informații relevante în fiecare săptămână. Astăzi vă prezentăm informații prețioase despre:

FRUCTELE DE PĂDURE

Refrigerare: Da

Își păstrează prospețimea: Zmeura, murele și căpșunile până la 2 – 3 zile; afinele 10 zile.

Condiții optime de păstrare: Nu le spălați până ce nu le folosiți. Afinele: Păstrați-le în vasul original sau într-un vas acoperit. Căpșunile, mura și zmeura – Așezați-le pe raft, în frigider, într-un singur strat, într-un vas aerisit, pe un șervețel sau material absorbant și acoperiți-le cu un alt șervețel sau material absorbant. Dacă spațiul nu permite, adăugați pe mai multe straturi, cu câte un strat de șervețel sau material absorbant între ele. Lăsați codițele căpșunilor atașate până când le mâncați. Codițele sunt comestibile dar nu sunt gustoase. Acestea pot fi lăsate când faceți smoothie-uri.

Înghețare: Afine – clătiți-le, uscați-le și așezați-le într-un vas etanș, rigid.

Zmeură și mure – clătiți-le, uscați-le, așezați-le separat pe o hârtie de copt, înghețați-le și apoi așezați-le în vase etanșe.

Căpșuni – clătiți-le, uscați-le, îndepărtați codițele, așezați-le neacoperite cu partea tăiată în jos pe o hârtie de copt și înghețați-le, apoi mutați-le într-un vas etanș.

Majoritatea rețetelor nu necesită dezghețarea fructelor, dacă o rețetă cere dezghețarea acestora, lăsa-ți-le să se dezghețe la temperatura camerei. Dacă e necesar, transferați-le într-un alt vas pentru a se usca. Puteți folosi sucul rezultat pentru a face băuturi aromatizate sau alte rețete.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *