Știți care este cel mai eficient mod de păstrare și depozitare a alimentelor din gospodăria dumneavoastră? În cazul în care răspunsul este negativ, echipa Food Waste Combat vă aduce informații relevante în fiecare săptămână. Astăzi vă prezentăm informații prețioase despre:

SPARANGHEL:

Refrigerare: Se recomandă să fie păstrat în frigider

Păstrarea prospețimii: Se păstrează proaspăt între 3 și 5 zile

Condiții optime de păstrare: Așezați-le în buchețele legate, vertical, într-un bol sau farfurie, cu puțină apă pe fund, apoi așezați-le pe raftul frigiderului sau înveliți capetele tăiate cu o cârpă umedă și așezați-le într-o pungă aerisită în sertarul cu umiditate ridicată al frigiderului. Sparanghelul se întărește repede când nu e refrigerat, prin urmare asigurați-vă că îl refrigerați rapid.

Congelare: Opăriți-l, scufundați-l în apă cu gheață, uscați-l și așezați tulpinile separat pe hârtie de copt pentru a se congela, după care mutați-le într-un vas etanș în congelator.

Utilizare / reîmprospătare: Pentru a îndepărta părțile tari ale tulpinii de sparanghel, îndoiți-l până ce acestea se rup. Puteți folosi capetele lemnoase care au fost îndepărtate, decojindu-le și tăindu-le în rondele mici, ca ingredient în supe sau alte preparate.

În cazul în care tulpinile au început să se ofilească, scufundați-le în apă înainte de utilizare, astfel ar trebui să își revină puțin. Puteți încerca inclusiv să puneți 2-3 linguri de zahăr în apa în care le înmuiați pentru a-și recupera zaharurile pierdute cu timpul.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.