Logo JCI am Responsible resized

Cartierul meu ca o floare

Pentru mulți dintre noi, cartierul în care ne-am născut, în care am crescut sau în care locuim reprezintă, mai presus decât orașul de reședință, casa noastră. Acesta e spațiul în care ne plimbăm, ne recreăm, ne facem cumpărăturile, ne jucăm, noi și familiile noastre, prin urmare, dorim să fie un spațiu curat, sigur și prietenos.

Cu scopul de a afla care sunt nevoile cartierului vostru și de a contribui la crearea unui cartier curat și frumos pentru comunitatea locală, JCI Târgu-Mureș, prin JCI am Responsible, a lansat proiectul ”Cartierul meu ca o floare”.

Primul pas în cadrul proiectului este lansarea unui sondaj prin care să identificăm părerea voastră privind cartierul în care locuiți și să identificăm aspectele problematice legate de acesta. Exemple de aspecte problematice privind aspectul cartierelor târgumureșene pot fi observate și în pozele alăturate (poze din cartierul 7 Noiembrie).

Următorii pași vor fi:

  • să ne îndreptăm înspre autoritățile locale în vederea implementării unor soluții care vor duce la îmbunătățirea calității vieții în cartier – instalarea de coșuri de gunoi, renovarea unor parcuri, toaletarea unor spații verzi;
  • să lansăm campanii de informare și educare privind îndreptarea aspectelor problematice în cartier;
  • să acționăm activ și să încurajăm implicarea comunității în crearea unui spațiu public prietenos atât cu mediul cât și cu locuitorii.

Poți să te implici și tu activ în crearea unui cartier mai bun, completând următorul chestionar:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *