Voluntarii Organizațiilor locale Junior Chamber Internațional (JCI) România încurajează și invită cetățenii din 8 județe ale țării să doneze sânge în cadrul campaniei de promovare și conștientizare asupra importanței donării de sânge “Share Your Blood, Save A Life”, ce are loc in perioada 16 – 29 aprilie 2018.
Pornit drept un proiect local inițiat de JCI Constanța în 2015, proiectul umanitar “Share Your Blood, Save A Life” s-a extins anul acesta la nivel național sub coordonarea Federației JCI Romania, în parteneriat cu Centrele Regionale de Transfuzii din București, Cluj Napoca, Constanța, Galați, Prahova, Craiova, Suceava, Mureș și Timișoara.
“Share Your Blood, Save A Life” este o campanie de donare de sânge și totodată de conștientizare a nevoii permanente de sânge din unitățile medicale, nevoie ce poate fi acoperită prin implicarea constantă comunității.
JCI România dorește să încurajeze în primul rând cetățenii tinerii să doneze sânge. A fi donator de sânge este un gest voluntar, umanitar, neremunerat și de cele mai multe ori anonim, o faptă făcută din convingere cu scopul de a salva viețile semenilor aflate în pericol.
Donând sânge, poți fi eroul necunoscut al unui om aflat la nevoie, pe patul de spital iar pe lângă bucuria de a ajuta, de a salva vieți, există și beneficii pentru sănătatea donatorului. În plus, pentru a putea dona sânge, se efectuează un mini-set gratuit de analize și se măsoară tensiunea, ritmul cardiac, temperatura corpului și nivelul de fier din sânge.

BENEFICII SĂNĂTATE:
donatorii își reduc semnificativ riscul de accidente cardiovasculare și implicit riscul de a paraliza.
donarea de sânge presupune și o pierdere de calorii;
când donați, vă ajutați organismul să-și împrospăteze sângele și să-și regenereze imunitatea.
crește rezistența la traumatisme, iar în cazul unui accident, organismul se va reface mai ușor, fiind deja obișnuit cu pierderea de sânge și înlocuirea lui.

CRITERII DONARE:

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18 – 65 de ani, cu greutatea de peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă.
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care sa reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice.
Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice
În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide.

Campania se desfasoară in următoarele orașe:
Constanța – 16-21.04.2018
București – 19 04.2018
Galați-16 04.2018
Craiova – 16 – 21 04.2018
Prahova- 16 – 21 04.2018
Târgu Mureș – 18 – 29 04.2018
Suceava 19 04.2018
Cluj – 18 – 20 04.2018
Timișoara – 16 – 19 04.2018

Vă așteptăm în perioada 18 – 29 aprilie 2018, de luni până vineri, între orele 7:30 – 13:00 la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș (Str. Molter Karoly, nr.2).
Informații suplimentare și detalii vor fi publicate pe pagina de Facebook a organizației – https://www.facebook.com/jciromania/

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.