Pages Navigation Menu

Briena Stoica – TOYP

Briena Stoica

Profesor titular la Colegiul Naţional Alexandru Papiu Ilarian Târgu-Mureş, Coordonator al Clubului de Dezbateri Mindbusters, Cambridge Speaking Examiner, Briena este exemplul unui dascăl perfect, o persoană ambițioasă, a cărei ambiție nu se rezumă doar la realizările personale, ci se extinde până la modul în care reușește să influențeze viețile elevilor ei. Modestia ei face ca reușitele acestora să însemne pentru ea mai mult decât recunoașterea meritelor ei, declarând mereu că premiile nu îi aparțin doar ei, ci echipei elev  – profesor, simbiozei deosebite care se țese cu grijă și interes pentru elevi. 

Briena a căutat permanent oportunități de învățare și dezvoltare, și-a încurajat elevii să se autodepășească și să învețe să-și argumenteze puncte lor de vedere într-o formulă care să le ofere credibilitate. Astfel a învățat câteva generații să dezbată academic în formatul World School, atât în limba engleză, cât și în limba română. Pentru elevi a fondat Clubul de dezbateri Mindbusters, în cadrul căruia a petrecut voluntar multe ore pentru formarea spiritului critic și a tehnicilor de cercetare în vederea concursurilor de dezbateri. A coordonat în ultimii ani echipa de dezbateri a colegiului din care face parte, la concursul județean de dezbateri, respectiv la nivel regional, reușind de fiecare dată să obțină premiul I.

Rezultatele ei academice deosebite la examenul de licență, la examenul de titularizare, la examenul Cambridge Proficiency, la susținerea disertației de Masterat, Magna cum laude la susținerea tezei de doctorat sunt confirmări ale excelenței în viața profesională.

România – și întreaga lume – are nevoie de profesori ca Briena, care prin perseverență să atingă nivelul maxim de pregătire și succesul elevilor să devină pentru ei motivația pentru care au ales această meserie.

Mulțumim Direcției Județene de Sport și Tineret pentru sprijinul financiar acordat acestui proiect!

One Comment

  1. Sunt mama unui fost elev al d-nei. Intr-adevar, este un dascal minunat, dedicat muncii ei deosebite si vreau sa-mi exprim astfel recunostinta pentru tot ce a facut pentru formarea fiului meu, atat din punct de vedere al cunostintelor de limba engleza, dar mai ales ca om si pregatirea pentru viata pe care i-o datoreaza. Va dorim multa putere de munca in continuare, doamna profesoara!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *