Conform unui studiu recent al Biroului European de Statistică, România se află pe locul 8 în topul celor mai mari risipitori de alimente din Europa. Românii aruncă anual la tomberon peste 10% din mâncarea pe care o cumpără, adică în jur de 2,5 milioane de tone.

Rezultatele chestionarul aplicat în toamna anului 2015 de către JCI Târgu Mureș pe tema risipei alimentare arată în proporție covârșitoare că factorii care ar responsabiliza populația orașului în combaterea acesteia sunt constrângerea și puterea exemplului.

Cumpărăm mai mult decât avem nevoie și inevitabil aceste alimente nemaiputând fi consumate ajung la coşul de gunoi. Acest fenomen este din păcate amplificat în perioada sărbătorilor. Fiecare dintre noi poate face ceva în sensul conștientizării și prevenirii acestui fenomen, fără a fi constrâns. Echipa Food Waste Combat Târgu Mureş a considerat că sărbătorile Pascale pot fi un momentul potrivit pentru a încerca să combatem risipa alimentară cu un scop caritabil, astfel încât să hrănim cu surplusul de alimente nu doar un stomacul ci şi sufletele oamenilor.

JCI Târgu Mureș, prin proiectul Food Waste Combat, în colaborare cu Asociația Sfânta Elisabeta din Târgu-Mureș vă invită în perioada 21 martie – 6 mai să donați surplusul de alimente la ”Centrul de colectare și distribuire a alimentelor”, situat pe str. Milcovului, nr. 8, Tg. Mureș, telefon: 0745-642.914. Alimentele colectate vor fi distribuite persoanelor care nu își permit cele necesare pentru masa de Paște și nu numai.

Prin donațiile pe care le veţi face, veţi avea o contribuție activă la îmbunătățirea condițiilor de trai ale persoanelor aflate în dificultate. Reduceţi risipa alimentară și implicaţi-vă social în comunitate!

Acțiunea are ca scop principal ajutorarea persoanelor nevoiașe din judeţul Mureş și promovează puterea exemplului în comunitatea locală.

Ajută-ne să umplem coșulețul Iepurașului de Paște, donează surplusul de alimente!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.